Články ABC výživy

ÚVOD · INFORMACE · SLUŽBY · VÝROBKY · 
Informace > Články >

Shrnutí


Michael Muselík

Dnes přináším již avizované shrnutí stravovacích zásad, tak jak jsou propagovány na základě všech vědeckých a lékařských poznatků a výzkumů. Rád bych upozornil, že jsem si nic nevymyslel, ani nic neupravil. Co tedy jíst? Nezoufejte. Možností je mnoho. Pouze pozor na hovězí. Stačí, když šílí krávy.

  1. MASO
    Maso ano. Ovšem ne třikrát denně a v žádném případě uzeniny. Upřednostňujte maso bílé, tedy maso drůběží a ryby k tomu zvěřinu. Telecí a vepřové libové občas.
  2. MLÉČNÉ VÝROBKY
    I přes ostré reakce si stojím za svým názorem. Ten mimochodem vychází z několika nezávislých zdrojů českých i světových autorit. Mohu potvrdit i na základě vlastní zkušenosti, mimochodem více než sedmileté. Záleží tedy na Vás k čemu se přikloníte. Doporučuji vyzkoušet! V každém případě ovšem vřele doporučuji používání zakysaných mléčných výrobků. Lze použít i mléko kozí, rýžové, sojové.
  3. OVOCE A ZELENINA
    Za každých okolností a co nejvíce, nejlépe syrové! Ideální jako příloha k masu. Stačí jen trochu fantazie a chuti experimentovat. Taková pečená dýně či brokolice v troubě na oleji jsou opravdovou pochoutkou. Ovoce ano. Pouze pozor na jeho kvalitu. Náchylné na různé druhy plísní. Žluté, tečkované banány jsou toho vzorným přikladem.
  4. OBILOVINY
    Především rýži, žito, pohanku, jáhly, ječmen (nejen ve formě sladu, ale i jinak) a oves. Pečivo raději celozrnné než bílé.
  5. CUKRY
    Bílý rafinovaný cukr omezit na minimální množství či úplně vyřadit.Z umělých sladidel pouze aspartam. Máte-li chuť na sladké vezměte si ovoce, müsli apod. Pozor i na slazené limonády. Pijte raději neslazené vody, čaje.
  6. TUKY A OLEJE
    Omezit, ale nevyřadit. Raději rostlinné než živočišné. Omezte opékání, smažení fritování. Do jídel která nejsou zpracovávána tepelně používejte oleje za studena lisované.

Nikdy ovšem neopoměňte zkontrolovat trvanlivost, složení a množství přidaných látek (především umělá barviva, konzervační látky...).

Autor využívá moudrost orientální medicíny, kterou se snaží skloubit s nejnovějšími vědeckými poznatky o výživě podle krevních skupin. To vše aplikuje do současných podmínek. Může být výživa i naším lékem? Jděte na ABC výživy http://abcvyzivy.cz a zjistěte to!

Tento článek je možno VOLNĚ publikovat, tisknout, kopírovat či jinak distribuovat. Podmínkou je vložení odkazu -> ABC výživy http://abcvyzivy.cz váš průvodce a rádce pro zdraví

Michael Muselík, ©2001-2024

 


Tento web ABC výživy Vám přináší praktické rady, tipy a informace, jak zdravá výživa prospívá našemu zdraví. Sami se přesvěčte, co Vám prospěje.